Image used courtesy of Anne Geddes © 2018
Afbeelding van een vroeggeboren baby in de handen van haar vader. Strong Babies is een goed doel dat zich inzet om vroeggeboorte tegen te gaan. Steun en help meer vroeggeboren baby's overleven
Image used courtesy of Anne Geddes © 2018
Afbeelding van een vroeggeboren baby in de handen van haar vader. Strong Babies is een goed doel dat zich inzet om vroeggeboorte tegen te gaan. Steun en help meer vroeggeboren baby's overleven

Steun een project    

Wil jij liever één specifiek project van Strong Babies steunen? Dat kan via onze crowdfunding-projecten! Kies een project uit en steun het met een eenmalige bijdrage of kies voor een vast bedrag per maand. Jouw bijdrage gaat naar het door jou geselecteerde project. 

Geen keuze kunnen maken? Geen probleem algemeen doneren kan ook en dan wordt jouw bijdrage verdeeld over alle onderzoeken die we steunen. Wil je weten welke? Kijk hier.

Geen keuze kunnen maken?Geef de allerkleinsten toch een kans op een gezonde start  

Direct bijdragen aan onderzoek 

Doneer direct

Corona & Zwangerschap  

.... De ECO-PA studie van het Erasmus MC bestudeerd de effecten van een COVID19-infectie tijdens de zwangerschap op de placenta en het ongeboren kind.

Hoewel een COVID19-infectie tijdens de zwangerschap niet ernstig lijkt, komen vroeggeboorte, zuurstoftekort tijdens de bevalling en zelfs overlijden van het kind wel voor.
 
Het corona virus kan de placenta binnendringen, deze ziek maken en ernstig beschadigen. Door de beschadiging van de placenta kan de uitwisseling van zuurstof tussen moeder en kind gevaar lopen met een mogelijk zuurstoftekort voor het kind als gevolg.

JA, ik steun dit project

Vroeggeboorte voorspellen...  

.... door de adem van de moeder te meten.
Mogelijk kunnen we door de adem van de moeder te meten, in een  aantal gevallen vroeggeboorte voorspellen. Deze studie onderzoekt hoe we dit het beste kunnen doen. 

De adem van de moeder bevat een complexe mix van zogeheten vluchtige organische koolwaterstoffen (VOK), die afkomstig zijn van stofwisselingsprocessen in het lichaam. We hebben ontdekt dat een vruchtwaterinfectie opgespoord kan worden d.m.v. VOKs in de adem van de moeder. In dit project onderzoeken wij de meetbaarheid van deze VOK’s.
 
Door vroegtijdig opsporen van vruchtwaterinfecties kunnen we in een zo vroeg mogelijk stadium optimale zorg leveren aan moeder en kind om complicaties bij baby’s te voorkomen.


JA, ik steun dit onderzoek

Snellere herkenning bloedvergiftiging 

Bloedvergiftiging  (sepsis) is de grootste oorzaak van sterfte bij  bij prematuur geboren kinderen. Het is een ernstige bacteriële infectie van het bloed. Ondanks de huidige technologie is het nog niet mogelijk om sepsis bij deze baby’s in een vroeg stadium vast te stellen, dat duurt nu 48 uur en de test is niet helemaal betrouwbaar. 

Met dit onderzoek, de PRESEPSIN studie, is het mogelijk sneller een diagnose te stellen en eerder behandeling te starten en hiermee complicaties direct terugdringen.    

JA, ik steun dit onderzoek

Supercouveuse

Door een ‘kunstbaarmoeder’ te ontwikkelen, die zoveel mogelijk lijkt op een baarmoeder, kunnen we te vroeg geboren baby's beter verder laten groeien en het aantal complicaties direct terugdringen.  Er is natuurlijk nog veel onderzoek nodig, bijvoorbeeld over de samenstelling van het kunstmatige vruchtwater, de bloedtoevoer, de toediening van de zuurstof en de vorm van de kunstbaarmoeder. Er zijn al succesvolle proeven met lammetjes gedaan en het is de verwachting dat de eerste klinische experimenten binnen vijf jaar zullen gaan plaatsvinden.

‘Als het werkt is er heel veel winst te behalen. Er zullen dan bijna geen premature kinderen meer overlijden aan ernstig zuurstoftekort en de schade door vroeggeboorte zal veel minder zijn’ aldus professor Guid Oei, Gynaecoloog Maxima Medisch Centrum te Veldhoven.

JA, ik steun de kunstbaarmoeder

Iedere dag overlijden 2 baby’s door vroeggeboorte


10 baby’s leven hun leven lang met de gevolgen van vroeggeboorte


Met 9,- per geboren kind maak je het verschil door onderzoek

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen