Strong Babies

Strong Babies is de enige landelijke organisatie in Nederland die wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de verloskunde, voor tijdens en na de geboorte financiert. En daarbij hebben we jouw hulp hard nodig!

Persoonlijke verhalen

Strong Babies (voorheen Fonds Gezond Geboren) is in 2014 ontstaan naar een idee van gynaecologen prof. Eric Steegers en dr. Niek Exalto.

Het doel van Strong Babies is meer onderzoek en kennisuitwisseling op het terrein van de verloskunde en neonatologie mogelijk maken, zodat meer babies gezond geboren kunnen worden. Strong Babies helpt bij de financiering van medisch wetenschappelijk onderzoek voor de verloskunde en neonatologie en richt zich hierbij op een betere opsporing en behandeling van ziekten en aandoeningen en op de preventie van sterfte voor tijdens én vlak na de geboorte.

‘Als het ons bij dreigende vroeggeboorte lukt om de zwangerschapsduur met één of twee weken te verlengen, dan kunnen we niet alleen sterfte voorkomen, maar ook de kans op handicaps verminderen. Hetzelfde geldt voor het laten toenemen van het geboortegewicht: weegt een kind één ons meer, dan is de kans op een gezonde geboorte veel groter.’  Dr. Niek Exalto, gynaecoloog en oprichter Fonds Gezond Geboren

Het is bekend dat problemen tijdens de zwangerschap nog generaties lang door kunnen werken.
Strong Babies steunt onderzoeken naar de oorzaak van vroeggeboorte en richt zich daarmee ook op het voorkomen van problemen op latere leeftijd.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen