Opbrengsten

 Elk jaar worden in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren. 10% van deze kinderen maakt geen goede start. Rond de 12.000 daarvan worden te vroeg geboren. Een groot deel groeit gezond op maar 10 baby’s per dag ondervinden blijvende problemen met hun gezondheid. Zo’n 1.150 van hen redt het helaas helemaal niet en overlijdt.    

Onderzoek
Strong Babies vindt dat élk nieuw leven een goede start verdient. Daarom vechten we met donateurs, sponsoren, verloskundigen, gynaecologen, artsen en wetenschappers voor de beste kans voor te vroeg geboren baby’s. Wil je weten wat voor onderzoeken er zoal gedaan worden? Kijk dan hier.

Kosten
Het grootste gedeelte van de opbrengst gaat naar financiering van onderzoek om zo de kans op de geboorte van een gezond kind te vergroten door terugdringing van sterfte en ziekte vóór, tijdens en vlak na de geboorte. Bovendien ondersteunen we te vroeg geboren baby's door ons sterk te maken voor Kangoeroezorg. De rest van het geld wordt geïnvesteerd in Strong Babies om nog meer geld op te halen. Deze investering zorgt voor meer donateurs, actievoerders en sponsorgelden.

Fonds Gezond Geboren
Strong Babies is onderdeel van Gezond Geboren. Opbrengsten van Strong Babies zijn dan ook ten bate van deze stichting. Gezond Geboren is een gezondheidsfonds voor verloskunde met als doelstelling de kans op de geboorte van een gezond kind te vergroten door terugdringing van sterfte en ziekte vóór, tijdens en vlak na de geboorte. Gezond Geboren is opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (Rotterdam) op 14 maart 2014. Gezond Geboren en daarmee het initiatief Strong Babies heeft een ANBI status en CBF erkenning. Kijk bij FAQ voor meer informatie over Gezond Geboren.

Vragen? Mail naar info@strongbabies.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen