Strong Babies

In Nederland wordt 7% van de baby's te vroeg geboren. Dat zijn 50 baby's per dag. Het is buitengewoon ingrijpend wanneer een baby te vroeg, te licht en/of ziek wordt geboren. Niet alleen voor het kind, maar ook voor ouders, naaste familie en de betrokken zorgprofessionals. Vroeggeboorte is de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Kinderen die hun vroeggeboorte overleven, hebben op latere leeftijd minder kans op een goede positieve gezondheid in al haar facetten. Dat moet en kan anders. Daarom zamelen we geld in voor hoopgevend onderzoek.

Strong Babies zet zich in voor het terugdringen van vroeggeboorte en voor een betere kwaliteit van leven van te vroeg geboren kinderen.

Hoe doen we dat?

Jasper en Marieke

Hun tweeling Siem en Madelief werd na 25 weken al geboren. Siem overleed na een week en Madelief leefde maar 2 weken. Marieke en Jasper zijn sinds kort de gelukkige ouders van hun zoontje Guus. Bekijk hier hun aangrijpende verhaal.

Jasper en Marieke

Hun tweeling Siem en Madelief werden na 25 weken al geboren. Siem werd 1 week oud en Madelief 2 weken. Marieke en Jasper zijn sinds kort de gelukkige ouders van hun zoontje Guus. Bekijk hier hun aangrijpende verhaal.

Bekijk hun verhaal
Afbeelding van ouders Marieke en Jasper die bladeren door het fotoboek van hun vroeggeboren tweeling Siem en Madelief. Ze zijn allebei overleden omdat ze te vroeggeboren zijn
Afbeelding van ouders Marieke en Jasper die bladeren door het fotoboek van hun vroeggeboren tweeling Siem en Madelief. Ze zijn allebei overleden omdat ze te vroeggeboren zijn

Kom in actie en help baby's zoals Siem en Madelief

Wil je nog meer weten?

Wij publiceren jaarlijks onze jaarstukken, updaten ons beleidsplan en zorgen voor een jaarverslag. Zo weet je precies wat er met jouw gift wordt gedaan. 

Ja, ik steun Strong Babies

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen