Kangaroo Care WeekGeef een warme omhelzing


samen in actie voor de allerkleinsten

8 - 15 mei 2024

Doneer nu

Kangaroo Care Week

Tijdens Kangaroo Care Week vroegen we speciale aandacht voor Kangoeroezorg in Nederland. We zamelden geld in om Kangoeroezorg te ondersteunen, organiseerden verschillende activiteiten en gaven de allerkleinsten een stem door te vertellen hoe belangrijk buidelen voor hen is. De week begon op 8 mei en eindigde 15 mei op International Kangaroo Care Awareness Day.
Gezondheidsorganisaties promoten Kangoeroezorg als ‘the best practice ‘. Volgens onderzoek vergroot huid-op-huidcontact via buidelen de overlevingskans van te vroeg geboren baby's. Ook het risico op infecties wordt door de kangoeroemethode veel kleiner. De WHO (2023) adviseert Kangoeroezorg ‘zo snel mogelijk, zo lang mogelijk en zo ononderbroken mogelijk’ te bieden.

Activiteiten 

Help jij deze ziekenhuizen aan buidelstoelen?

De beste plek voor elke baby is in de armen van zijn ouder/verzorger. Maar te vroeg geboren baby's liggen soms maanden in het ziekenhuis. Om ervoor te zorgen dat baby's en ouders toch zo lang mogelijk samen kunnen zijn, zamelen we geld in voor buidelstoelen. Want elke ouder en baby verdienen het om samen te zijn. Help jij mee?
Onze activiteiten tijdens Kangaroo Care Week worden mede mogelijk gemaakt door: 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen