15 mei

Nieuwe buidelstoelen voor baby’s in Jeroen Bosch Ziekenhuis
 
Gisteren op Kangaroo Care Awareness Day overhandigde Strong Babies, dankzij de gulle bijdragen van vele donateurs en Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis, buidelstoelen aan het Bossche Ziekenhuis. Hiermee wil Strong Babies ononderbroken kangoeroeën mogelijk maken voor een zo gezond mogelijke toekomst voor alle zieke en te vroeg geboren baby’s. Met de overhandiging eindigt de Kangaroo Care Week, waarin Strong Babies landelijk aandacht vraagt voor kangoeroezorg voor zieke en te vroeg geboren baby’s. 

Bij kangoeroeën wordt de baby met alleen een luier aan op de blote borst van de ouder/verzorger gelegd en toegedekt met een omslagdoek. Dit huid-op huidcontact heeft voor alle baby’s veel gezondheidsvoordelen. Maar voor baby’s die te vroeg/ziek geboren zijn, is huid-op-huid contact van vitaal belang. Volgens onderzoek vergroot kangoeroeën de overlevingskans van te vroeg geboren baby's. 
Kangoeroeën is van levensbelang
De kangoeroemethode zorgt ervoor dat baby’s zich op alle vlakken beter ontwikkelen. Huid-op-huid contact vermindert de stress van de baby en stimuleert de hersengroei. Het bevordert een veilige hechting en stabiliseert vitale functies zoals hartslag en ademhaling. Het verbetert de slaap en groei, verhoogt de weerstand, beschermt tegen infecties en verkort de opnameduur.

Strong Babies buidelstoel
Op basis van de nieuwste inzichten adviseert de WHO om dagelijks minimaal 8-24 uur huid-op huidcontact te hebben. Hierbij is het van belang om elke dag zo lang en ononderbroken mogelijk te kangoeroeën. De Strong Babies buidelstoel maakt dit mogelijk en sluit volledig aan op de gezinsgerichte zorg van Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ruim 13 jaar is de Couveuseafdeling in het Bossche ziekenhuis een afdeling waar ouders/ verzorgers niet meer gescheiden hoeven worden van hun pasgeboren baby.

Strong Babies maakt zich sterk voor te vroeg geboren baby’s
Strong Babies gelooft dat elke baby het verdient om gezond en sterk ter wereld te komen. Daarom financiert de stichting wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van vroeggeboorte en andere complicaties rondom zwangerschap en geboorte. Bovendien financiert de stichting buidelstoelen om Kangoeroezorg voor te vroeg geboren baby’s te ondersteunen. Strong Babies is een stichting met ANBI status en CBF erkenning. 

Hoopgevend onderzoek

7% van de baby's wordt te vroeg geboren. Zij moeten elke dag vechten voor hun leven. En soms is dat niet genoeg. Elke dag overlijden er twee van deze kindjes. Als je kind het wél haalt, kan het een leven lang last van de gevolgen houden. Strong Babies wil dit veranderen, maar dat kunnen we alleen samen. Met jou. Maak je sterk voor Strong Babies, word donateur.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen