Onderzoeken

Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Wij richten ons op preventie, een betere opsporing en behandeling van aangeboren afwijkingen en ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte. 
Strong Babies wil het aantal vroeggeboortes met 30% terugdringen. Om dit doel te behalen is meer wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk.


Lees op deze pagina alles over door Strong Babies gefinancierd onderzoek.  Ben je onderzoeker en wil je jouw onderzoek aan melden voor financiele steun van Strong Babies. Wij bieden conform onze financieringskalender de mogelijkheid om onderzoeken aan te melden.
Wil je weten wanneer deze subsidie calls zijn? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

 Ja, ik schrijf mij in!

Strong Babies-ISSHP Jonge Onderzoekers beurs

Drie uit te loven beurzen van elk 10.000 euro.
Het bedrag moet besteed worden aan onderzoek gericht op pre-eclampsie.

aanmelding voor 15 december 2021     


Instructies voor aanmelding    Aanmelden voor ISSHP beurs

Pre-eclampsie is een belangrijke zwangerschapscomplicatie met impact op zowel de maternale als neonatale gezondheid. Onderzoek naar pre-eclampsie kan niet alleen de gezondheid van de moeder maar ook die van het (ongeboren) kind verbeteren.

Strong Babies vindt het belangrijk om jong talent in een vroeg stadium van hun carrière te stimuleren. Daarom initieert Strong Babies de ISSHP Jonge Onderzoekers beurs.  Met speciale dank aan de genereuze steun van het Nederlands organisatiecomité van het 2018 Congress of the International Society for the Study of Hypertension in Pregnancy, reikt Strong Babies éénmalig in 2021/2022 drie persoonsgebonden beurzen uit van elk € 10.000-. Het bedrag moet besteed worden aan onderzoek gericht op pre-eclampsie.

Deze Call is specifiek gericht aan jonge onderzoekers, (klinisch) verloskundigen, (arts) onderzoekers / OIOS, basisartsen, A(N)IOS. Reeds gepromoveerde onderzoekers die maximaal 3 jaar na hun promotiedatum zijn, komen ook in aanmerking.

Dus grijp je kans en maak met hulp van deze ISSHP Jonge Onderzoekers beurs een start met je eigen onderzoek, of ontwikkel je verder als onderzoeker!

Aanmelden voor ISSHP beurs

De deadline voor het indienen van de aanvraag is 15 december 2021. Strong Babies streeft ernaar om uiterlijk 1 maart uitsluitsel te geven over het al dan niet toekennen van de persoonsgebonden beurs. Aanvragen die na de bovenstaande deadline worden ingediend, kunnen we helaas niet in behandeling nemen. Vragen of extra informatie? wetenschap@strongbabies.nl

Ja, ik blijf graag op de hoogte van onderzoek en financieringsmogelijkheden  Schrijf mij in

En abonneer me op de nieuwsbrief 

Ja, ik geef de allerkleinsten een kans op een gezonde start Doneer direct

en ga direct bijdragen aan onderzoek 

Je kunt  direct het verschil maken door deze onderzoeken te steunen!

Financiering voor jouw onderzoek

Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. 

Wij richten ons op preventie, een betere opsporing en behandeling van aangeboren afwijkingen en ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte. 


Binnenkort vind je hier de financiering kalender voor de komende periode 2021-2023 met mogelijke toekomstige subsidie calls. Financieringsverzoeken buiten een formele ronde kunnen helaas op dit moment niet in behandeling worden genomen.

Steun een specifiek project

Wil jij liever één specifiek project van Strong Babies steunen? Dat kan via onze crowdfunding-projecten! Kies een project uit en steun het met een eenmalige bijdrage of kies voor een vast bedrag per maand. Jouw bijdrage gaat naar het door jou geselecteerde project.

Meer informatie

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen