Onderzoeken

Strong Babies wil het aantal vroeggeboortes met 30% terugdringen. Om dit doel te behalen is meer wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk. Lees op deze pagina alles over door Strong Babies gefinancierd onderzoek of doe een aanvraag tot subsidie van jouw onderzoek.

Wij zijn op zoek naar nieuwe onderzoeken

De focus van Strong Babies voor het wetenschappelijk onderzoek ligt voor de komende periode op het gebied van de preventie en behandeling van vroeggeboorte als grootste veroorzaker van perinatale sterfte en neonatale problematiek. Zowel basaal- als klinisch wetenschappelijk onderzoek op dit gebied komen in aanmerking. Hierbij passen ook preconceptiezorg, voeding en lifestyle, prenatale diagnostiek, empowerment van vrouwen, organisatorische aspecten in het kader van integrale zorg en public health care aspecten, voor zover deze bijdragen aan mogelijke preventie, tijdige herkenning en/of behandeling van vroeggeboorte.

Wij zoeken projecten of een deelonderzoek van een groter project met een maximumbudget van € 10.000, € 25.000 of € 50.000.

Aanvragen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria zoals:
  • Originaliteit / innovatief / grensverleggend                                            
  • Relevantie / Praktisch nut / op korte termijn mogelijk
  • Adequate opzet / methodologisch correct 
  • Helder geformuleerd / duidelijk
  • Spraakmakend / spreekt donateurs aan
  • Budget is onderbouwd   
  • Haalbaarheid project (duur en budget) adequaat onderbouwd
De Wetenschappelijke Raad beoordeelt een aanvraag binnen een maand na ontvangst. De aanvragers ontvangen daarover persoonlijk bericht.

project indienen

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen