Sponsorwerving tips

Hoe haal je het meeste uit jouw Strong Babies actie? Op deze pagina vind je allerlei tips voor het sponsorwerven: van leuke ideeën tot handige downloads. Laat je inspireren en ga vandaag nog aan de slag!

Gouden tips

Durf te vragen! De voornaamste reden dat mensen sponsoren is simpelweg omdat ze worden gevraagd. Je vraagt de sponsorbijdrage immers niet voor jezelf, maar voor een mooi en belangrijk doel!

Doe waar jij goed in bent. Kan je goed koken? Organiseer dan en lekker etentje! Ben je sportief? Dan is een sportmarathon meer iets voor jou.

Bedank je sponsors! Met iets kleins of een persoonlijk bericht. Benader je een bedrijf? Denk dan aan een tegenprestatie in de vorm van exposure.

Gebruik social media

Afbeelding van het sociale medium Facebook. Dit platform kan je heel goed inzetten om geld op te halen voor Strong Babies

Facebook

Verander je profiel en omslagfoto met het Strong Babies kader, deel jouw actiepagina en vraag mensen jou te steunen. Tip: tag je sponsors in het bericht om ze te bedanken! Op die manier komt jouw bericht hoger in de tijdlijn van anderen.
Afbeelding van het sociale medium Whatsapp. Dit platform kan je heel goed inzetten om geld op te halen voor Strong Babies

Whatsapp

Het is de belangrijkste tip die we je kunnen geven: durf te vragen! Maak het persoonlijk en stuur een appje naar je vrienden en familie. Zet in het bericht de link naar je actiepagina of stuur een Tikkie-linkje mee!
Afbeelding van het sociale medium Instagram. Dit platform kan je heel goed inzetten om geld op te halen voor Strong Babies

Instagram

Vraag jouw volgers in een video of bericht om jouw actie te ondersteunen en post in Stories updates van je actie. Gebruik goede hashtags zodat je vindbaar bent en zet de link naar je persoonlijke actiepagina in je bio.

Laat je inspireren

afbeelding van een baby shower voor Strong Babies

Baby Feestje

Organiseer een gezellige middag met lekker hapjes en spelletjes voor Strong Babies.

Lees verder
afbeelding van een gedekte tafel tijdens een diner voor Strong Babies

Benefietdiner

Realiseer een mooi bedrag voor minder babysterfte: organiseer een benefietdiner voor Strong Babies. Hoe?

Lees verder
afbeelding van iemand die zelfgemaakte macarons verkoopt voor Strong Babies

Verkoop spullen

Van tweedehands kleding tot zelf gemaakte hapjes, tot lekkere wijn. Geef iets terug en verkoop spullen.

Lees verder
afbeelding van hardlopers tijdens een sponsorloop voor Strong Babies

Sportmarathon

Lekker actief en altijd een succes, van sponsorloop tot schaakwedstrijd: organiseer een sportmarathon!

Lees verder

Start een actie

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen