Image used courtesy of Anne Geddes © 2018
Afbeelding van een vroeggeboren baby in de handen van haar vader. Strong Babies is een goed doel dat zich inzet om vroeggeboorte tegen te gaan. Steun en help meer vroeggeboren baby's overleven
Image used courtesy of Anne Geddes © 2018
Afbeelding van een vroeggeboren baby in de handen van haar vader. Strong Babies is een goed doel dat zich inzet om vroeggeboorte tegen te gaan. Steun en help meer vroeggeboren baby's overleven

Stel je vraag!

Op deze pagina vind je antwoord op alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem gerust via info@strongbabies.nl.

Strong Babies actie of evenement

Hebben jullie ook promotiemateriaal en hoe kom ik daaraan?
String Babies is een nieuwe organisatie en dus zijn wij nog druk bezig met het ontwikkelen van promotiemateriaal. Wel hebben wij handige online tools ter ondersteuning van jouw actie. Kijk hiervoor op deze pagina. Is dit niet voldoende, mail ons dan via info@strongbabies.nl met meer informatie over wat je wilt gaan doen, dan denken wij met je mee. 
Hebben jullie ook artikelen van Strong Babies beschikbaar die ik kan verkopen bij mijn actie?
De mascotte van Strong Babies is het Strong Babies slabbertje. Daarnaast hebben we nog meer artikelen te koop in de Strong Babies Shop. Deze kan je verkopen tijdens jouw actie. Koop ze direct op de website of neem contact met ons op via info@strongbabies.nl. 
Kan er iemand van Strong Babies langskomen bij mijn actie om een cheque in ontvangst te nemen?
Strong Babies is een nieuwe organisatie en dus hebben wij niet altijd de middelen om langs te komen om een cheque in ontvangst te nemen, maar je kan ons hier altijd over mailen. Wij horen graag twee weken van tevoren waar, wanneer en op welk tijdstip je iemand zou willen ontvangen. Op basis van deze gegevens doen wij ons uiterste best om een vrijwilliger te vinden die dan zou kunnen. De aanvraag kun je doen via info@strongbabies.nl. Verder vinden wij het altijd leuk om per mail foto's te ontvangen van jouw actie! Deze kunnen wij dan delen op onze social media kanalen. 

Kan er iemand van Strong Babies langskomen bij mijn actie om voorlichting te geven?
Strong Babies is een relatief kleine organisatie en wij kunnen niet altijd komen voor het geven van voorlichting. Aanvragen kunnen verstuurd worden naar info@strongbabies.nl. 
Hoe kan ik mijn profielfoto aanpassen?
Dat kan door in te loggen op de Strong Babies website en vervolgens naar je profielpagina te gaan. Rechts bovenin klik je vervolgens op "bewerk pagina" en kan je de foto instellen. 
Kan ik de tekst of foto bij mijn actie zelf aanpassen?
Als je inlogt op de website kun je zelf je actie bewerken en aanvullen. Rechtsboven kies je eerst voor de naam van je actie. Vervolgens kun je rechtsboven de actiepagina kiezen voor bewerken. 
Hoe maak ik een blog/schrijf ik een update bij mijn actie?
Als je inlogt op de website kun je rechtsboven klikken op de naam van je actie. Vervolgens klik je op "updates". Hier kan je een nieuwe update over jouw actie toevoegen. 
Hoe kan ik mijn actie verwijderen van strongbabies.nl?
Als je wilt dat je actie niet meer zichtbaar is op onze website kun je een mail sturen naar info@strongbabies.nl met de naam van je actie en de vraag om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand je actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw actiepagina op strongbabies.nl. Als je dit wilt aanpassen kan de sponsor zelf een mail sturen naar info@strongbabies.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.

Doneren

Wat gebeurt er met mijn donatie?
Strong Babies werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar vroeggeboorte. Het gehele netto resultaat besteedt Strong Babies aan wetenschappelijk onderzoek. Het netto resultaat is het geld dat overblijft na aftrek van de kosten die gemaakt worden voor het werven van donateurs en de kosten van de organisatie. Voor meer gedetailleerde informatie kun je kijken op deze pagina. Hier staat alle informatie over de onderzoeken die worden gefinancierd en je kunt hier onze jaarrekeningen bekijken.
Hoe kan ik mijn Strong Babies Family wijzigen of stopzetten?
Dit kan door een mail te sturen naar info@strongbabies.nl. Zorg ervoor dat in de mail duidelijk de naam, mailadres, postcode en huisnummer gemeld staan en de wijziging die je wilt doorvoeren.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Strong Babies. Doordat er €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring. 
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Ik heb ook contant geld opgehaald voor mijn actie en wil dit graag toevoegen. Hoe kan ik dit bij mijn actie optellen?
Het beste kun je je eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Strong Babies.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van Strong Babies. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor Strong Babies is dit:
IBAN: 
BIC: 

Let op: zorg ervoor dat je bij onder vermelding van noemt dat het om Strong Babies gaat en de naam van de actie die je sponsort. Stuur vervolgens een mail naar info@strongbabies.nl. Zodra de donatie door Strong Babies is ontvangen tellen we dit bij op de sponsorteller van je actiepagina.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?
Jazeker. Als u bij uw online sponsoring aangeeft dat u als bedrijf Strong Babies sponsort dan ontvangt u automatisch per e-mail een factuur als PDF-bestand. In het sponsorformulier is het ook mogelijk om een PO/referentienummer toe te voegen voor op de factuur. 
Is mijn donatie aan Strong Babies aftrekbaar?
Strong Babies maakt onderdeel uit van Fonds Gezond Geboren en is via dit fonds door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, waardoor giften aan Strong Babies in aanmerking komen voor aftrek in het kader van de inkomstenbelasting mits de gever aan de eisen heeft voldaan die de belastingdienst hiervoor stelt.

Strong Babies Shop

Hoe lang is de levertijd?
Je ontvangt je Strong Babies bestelling gemiddeld 4-5 werkdagen na aankoop. 
Wat moet ik doen als ik (denk dat ik) een fout bij een bestelling heb gemaakt?
Neem zo snel mogelijk per telefoon (06 15095305) of e-mail (info@strongbabies.nl) contact met ons op. Zolang de bestelling nog niet verzonden en/of bewerkt zijn, kunnen wij uw bestelling nog kosteloos corrigeren.
Hoe hoog zijn de verzendkosten?
De verzendkosten bedragen € 4,95 per zending.
Kan ik mijn bestelling retourneren?
Ja, je kan de bestelling binnen 14 dagen retourneren. 
Ik heb mijn bestelling niet ontvangen, wat nu?
Het duurt gemiddeld 4-5 werkdagen voordat je jouw bestelling ontvangt. Heb je na 5 werkdagen nog niets ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@strongbabies.nl. Vermeld in de mail je naam en bestelnummer zodat wij je zo goed mogelijk kunnen helpen. 

Over Strong Babies

Heeft Strong Babies de ANBI status?
Strong Babies maakt onderdeel uit van Fonds Gezond Geboren en is via dit fonds door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, waardoor giften aan Strong Babies in aanmerking komen voor aftrek in het kader van de inkomstenbelasting mits de gever aan de eisen heeft voldaan die de belastingdienst hiervoor stelt.
Wie of wat is Fonds Gezond Geboren?
Fonds Gezond Geboren is de organisatie achter Strong Babies. Het is een gezondheidsfonds voor verloskunde met als doelstelling de kans op de geboorte van een gezond kind te vergroten door terugdringing van sterfte en ziekte vóór, tijdens en vlak na de geboorte. De Stichting Gezond Geboren is opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (Rotterdam) op 14 maart 2014.
Waar vind ik het Jaarverslag van Strong Babies?
Strong Babies is onderdeel van Fonds Gezond geboren. De jaarverslagen van deze stichting vind je onderaan deze pagina

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen