Image used courtesy of Anne Geddes © 2018
Afbeelding van een vroeggeboren baby in de handen van haar vader. Strong Babies is een goed doel dat zich inzet om vroeggeboorte tegen te gaan. Steun en help meer vroeggeboren baby's overleven
Image used courtesy of Anne Geddes © 2018
Afbeelding van een vroeggeboren baby in de handen van haar vader. Strong Babies is een goed doel dat zich inzet om vroeggeboorte tegen te gaan. Steun en help meer vroeggeboren baby's overleven

Melanie Wiegerinck

Als gynaecoloog mag ik mij dagelijks bezighouden met de zorg voor zwangere vrouwen, partners en hun baby’s. Ik vind het bijzonder om het vertrouwen te krijgen van vrouwen om ze in deze belangrijke periode van hun leven te mogen begeleiden, zowel bij geluk als bij verdriet. Naast patiëntenzorg ben ik betrokken bij wetenschappelijk onderzoek binnen de geboortezorg. Ook ben ik zelf moeder van 2 lieve dochters. 


Ik zet mij in voor Strong Babies, omdat ieder kind een goede start verdient en Strong Babies zich daar op een eigentijdse manier hard voor maakt. Het komt tegemoet aan de steeds groter wordende roep vanuit de maatschappij en zorgverleners om onze focus te richten op een gezond begin van het leven en het voorkomen van ziekten en complicaties.  Er is nog een wereld te winnen.


Iedere dag worden 10 baby’s geboren die hun leven lang met de gevolgen van vroeggeboorte leven. Van lichamelijke beperkigen tot gedragsstoornissen. 

Tijd voor actie!     

Sam Schoenmakers  

Sinds 2016 ben ik werkzaam als gynaecoloog in het academische centrum, het Erasmus MC te Rotterdam. In 2019 heb ik mijn expertise in hoog risico zwangerschappen, en daarmee ook de inzet voor verbetering van de geboortezorg, afgerond. Naast professionele, dus klinische en wetenschappelijke, aandacht voor een betere en gezondere start voor moeders en van alle baby's, wil graag mijn tijd besteden om meer aandacht te creëren "buiten de ziekenhuismuren".


Mijn doel is dat wij met "z'n allen" kunnen zorgen voor een goede toekomst voor zowel (aanstaande) moeders, vaders en hun baby's. 


Met 9,- per geboren kind maak je al een levensgroot verschil.

Doneer je nu meteen?     

     

Sarah Schalekamp-Timmermans

Ik ben gynaecoloog met een sterk hart niet alleen voor mijn patiënt en de kliniek, maar ook voor de wetenschap. Ik ben trotse moeder van Pepijn, Thijs, Flip en Mees* en werk in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem . Onze zoon Mees* is in 2017 geboren en helaas overleden aan de gevolgen van zijn vroeggeboorte. 


Omdat ik zowel als zorgprofessional maar ook als moeder weet dat in de verloskunde tranen meerdere gezichten kunnen hebben, namelijk die van blijdschap maar ook van verdriet, is het mijn doel om me voor het verbeteren van geboortezorg en daarmee "gezonde en sterke (strong) " babies in te zetten.


Iedere dag overlijden 2 baby’s door vroeggeboorte.

Geef daarom nu!  

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen