Het verhaal van Feylinn

Vanwege Feylinn haar hartafwijking (HRHS) moest ik sowieso al bevallen in het AMC. En omdat er met 30 weken ook nog eens Placenta Percreta is geconstateerd stond er een keizersnede + hysterectomie gepland op 26 Juli (37 weken zwangerschap). Wij moesten nu dus niet alleen verwerken dat ons kindje een hartafwijking had, maar ook dat ik mijn baarmoeder zou verliezen.

Wij krijgen bel instructies voor als er (vroegtijdig) wat gebeurt

De Placenta Percreta kan gevaarlijk worden voor mij en Feylinn heeft meteen na geboorte alle zorg nodig. Aangezien ons zoontje, Finnley pas na 40 weken is geboren, gaan ze er vanuit dat Feylinn ook wel lang blijft zitten en dus niet onverwachts eerder komt. Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat zij eerder zou komen...

De ambulance staat binnen 10 minuten bij ons op de stoep

Het is een rustige dag, lekker thuis met Finnley. Ik doe een wasje aan en ik leg Finnley in bed voor zijn middagdutje en dan maak een broodje voor mezelf. Dan begint het ... Pijn, veel pijn in mijn buik. Maar dit zijn geen weeën, dat kan niet, toch? Met de gedachte dat het gewoon wat vervelende harde buiken zijn, blijf ik rustig op de bank zitten. Tot het steeds erger en pijnlijker wordt en Finnley elk moment wakker kan worden van zijn dutje. Ik besluit om hulp te vragen en gelukkig is er snel hulp, net wanneer Finnley wakker wordt. Rond half 5 stap ik even onder de douche, hopend dat de pijn dan zou afzakken. Dat deed het niet en ik besluit toch het AMC te bellen. Ondertussen is Lennart thuis en staat de ambulance met 10 minuten bij ons op de stoep. Met gillende sirenes zijn wij onderweg naar Amsterdam.

Hartafwijking en prematuur geboren

In het AMC wordt duidelijk dat het zeker wel weeën zijn en dat ons dochtertje die avond nog geboren gaat worden. Op 6 Juli 2022, om 21:52 wordt ons mooie meisje Feylinn Xenna geboren, met een geboortegewicht van 2750 gram en 46 cm groot. Ik was nog maar 34 weken en 1 dag zwanger, wat haar dus prematuur maakt. In het AMC lag zij dan ook op de NICU, dit ook vanwege haar hartafwijking. Op 8 Juli 2022 zijn we overgeplaatst naar het LUMC voor haar komende en nodige hartoperatie, waar we ook op de NICU terecht kwamen.

Ondanks haar hartafwijking en het prematuur zijn, is zij een onwijs sterk meisje!

Op 22 Juli ondergaat Feylinn haar openhartoperatie, de operatie is goed gegaan en Feylinn doet het ook super. Tot haar hartje het toch opgeeft ... Op 23 Juli 2022, om 01:00 is Feylinn overleden 💔. Ondanks alles hebben wij het heel fijn gehad op de NICU, zowel in het AMC als in het LUMC. Wij zijn altijd goed opgevangen en ze hebben allemaal super voor ons meisje gezorgd!

Hoopgevend onderzoek

7% van de baby's wordt te vroeg geboren. Zij moeten elke dag vechten voor hun leven. En soms is dat niet genoeg. Elke dag overlijden er twee van deze kindjes. Als je kind het wél haalt, kan het een leven lang last van de gevolgen houden. Strong Babies wil dit veranderen, maar dat kunnen we alleen samen. Met jou. Maak je sterk voor Strong Babies, word donateur.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen