Ondersteuning - Samen sterk voor KangoeroezorgStrong Babies investeert in buidelstoelen, buideltops en scholing om Kangoeroezorg te ondersteunen. Te vroeg en ziek geboren baby’s hebben bijzondere aandacht en zorg nodig. Ze worden vaak direct na de geboorte gescheiden van hun ouders en naar de afdeling neonatologie gebracht. Als de baby dan in de couveuse aan allerlei apparatuur ligt, is er weinig kans om hem als ouder in je armen te nemen. Hierdoor kunnen er hechtingsproblemen ontstaan, die op korte en lange termijn problemen kunnen veroorzaken.

Het belang van huid-op-huidcontact
Huid-op-huidcontact (buidelen) is van cruciaal belang voor deze baby’s en hun ouders. Vele wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat baby’s die veel worden gebuideld zich op alle vlakken beter ontwikkelen. Buidelen stimuleert de hersengroei en stabiliseert vitale functies zoals hartslag en ademhaling. Het verbetert de slaap en groei, verhoogt de weerstand, beschermt tegen infecties en verkort de opnameduur. Op basis van de nieuwste inzichten adviseert de WHO om dagelijks minimaal 8-24 uur huid-op huidcontact te hebben. Hierbij is het van belang om elke dag zo lang en onderbroken mogelijk te kangoeroeën. Zelfs 20 jaar later zijn de positieve effecten van het huid-op-huidcontact in het prille begin nog aantoonbaar.

Samen sterk voor kangoeroezorg
Steeds meer ziekenhuizen in Nederland zijn overtuigd van het effect van huid-op-huidcontact, alleen hebben ze niet altijd de juiste faciliteiten om dit mogelijk te maken. Er zijn speciale buidelstoelen ontwikkeld, die lang en frequent buidelen mogelijk maken. Maar deze zijn heel kostbaar en vallen niet binnen de reguliere zorg. Om bij te dragen aan de best mogelijke ontwikkeling van te vroeg en ziek geboren baby’s wil Strong Babies ziekenhuizen helpen aan buidelstoelen inclusief benodigde buideltops.

Het is het mooiste cadeau dat we deze baby’s en hun ouders kunnen geven. Help je mee?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen