Vela buidelstoelen

Om kangoeroezorg in de ziekenhuizen te ondersteunen, zamelen we geld in voor Vela buidelstoelen. Deze stoelen zijn in samenwerking met ouders en zorgpersoneel ontwikkeld. Het resultaat: een comfortabele buidelstoel die het mogelijk maakt dat ouders langer met hun baby samen kunnen zijn.

De Vela buidelstoel is elektrisch verstelbaar en kan in allerlei posities worden geplaatst. Dit vergroot de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van ouders. Dit wordt door hen als zeer positief ervaren. Het medisch personeel kan de noodzakelijke handelingen, zoals bijvoorbeeld bloedafname, een echo of lichamelijk onderzoek uitvoeren op ideale werkhoogte terwijl de baby veilig bij de ouders ligt. Dit heeft als voordeel dat stressfactoren voor baby én ouder worden geminimaliseerd. De Vela buidelstoel vergroot de mogelijkheid dat baby's huid-op-huidcontact hebben met hun ouders en zorgt voor een betere werkomgeving voor het personeel. 

Kangoeroezorg is een onmisbaar element in de zorg voor te vroeg geboren en zieke baby's. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat kangoeroezorg zowel op de korte- als lange termijn positieve effecten heeft op de psychomotorische en emotionele ontwikkeling van de baby. Huid-op-huidcontact is de basis van een gezonde hechting, reduceert stress en bevordert een gezonde hersenontwikkeling. 

Wetenschappelijk onderzoek

In recent onderzoek is de nieuwe Vela buidelstoel vergeleken met een ziekenhuisbed voor gebruik in de neonatale zorg en kraamzorg.

Ouders ervoeren significant minder ongemak in de stoel in vergelijking met het ziekenhuisbed. Het personeel hoefde aanzienlijk minder vaak te buigen of te draaien tijdens het werken met de buidelstoel dan bij de zorg voor een moeder in een ziekenhuisbed.

Lees het onderzoek
Samenwerkingspartner: 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen